Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Tavèrnoles-Ermita de la Damunt-Sant Jordi Puiseslloses, 2019.01.16

16 gener, 2019

Hola companys, ja han passat les festes i tornem cap el hàbits i costums de sempre. El dimecres dia 16 de Gener farem la primera excursió del nou any 2019. Alguns de vosaltres no heu deixat l’ hàbit de caminar durant aquestes festes, però molts de nosaltres per un motiu o per un altre l’ activitat de caminar mes o menys mes de 3 o 4 kms. no ho ha fet. L’ excursió que us proposo es una excursió planera doncs es per la Plana de Vic. Deixarem el cotxe, esmorzarem i dinarem a Tavèrnoles, a Can Colomer, conegut també com a Can Janot, podem dir que ja som clients habituals doncs es el nostre restaurant de referencia de la zona.

L’ excursió serà d’ uns 8 kms. amb uns 137 metres de desnivell, la podríem anomenar com a fàcil. Sortint de Tavèrnoles passarem per l’ espai de la Font dels Foquers, continuarem per les escales de pedra, molt antigues, dels Foquers, passarem per l’ Ermita de la Damunt, hi hem passat molts cops hi tenim fotografies, un espai preferit per Mossèn Cinto Verdaguer. Passarem per el Mas Torrent casa pairal dels avis de Mossèn Cinto Verdaguer. Poc a poc, si no tenim boires, veurem a dalt d’ un Turó l’ Ermita de Sant Jordi Puigseslloses, al costat mateix de l’ ermita tenim les restes d’ un dolmen. Si el dia es clar aquest turó serà un bon mirador. Aquí també hi hem estat. Sortint de Sant Jordi passarem pel costat d’ un cap d’ aviació d’ ultralleugers. Tot el camí es va per camins ben fresats, altre cop algun amb el ferm pavimentat i també algun corriol, veurem grans masos i algunes granges, acabant l’ excursió a Tavèrnoles passant per l’ Església de Sant Esteva de Tavèrnoles. Les fonts que podem trobar no son indicades per beure l’ aigua que donen, porteu aigua de casa. No se quin temps farà, si es necessari ja faré un altre missatge, però sent el mes de Gener millor anar abrigats, podria fer molt fred, bons mitjons, barrets o gorres i guants. Aneu preparant el tema del cotxes i digueu qui vindrà, recordeu que tindré que quedar amb el restaurant, heu de portar un entrepà per esmorzar, per dinar tenen un menú de 10,50. La planificació queda axis:

 

07:45 Trobada a Meridiana/Fabra i Puig pels ocupants dels cotxes

07:30 Recollida dels ocupants pels cotxes

08:40 Arribada a Tavèrnoles i esmorzar

09:30 Excursió

13:00 Arribada a Tavernoles i cervesa a la fresca si fa bon dia

14:00 Dinar a Can Colomer

16:30 Tornada a Barcelona

17:40 Arribada a Barcelona

 

Us penjo la ruta en format GPX pels qui vulguin seguir la ruta, us informo que està ple de camins i encreuaments. Les dues fotos son la de l’ Ermita de la Damunt excursió feta 18 de Març del 2015 i la de Sant Jordi Puigseslloses dins del dolmen 15 de Febrer del 2012.

Salut

Albert

Mostra els detalls

Data:
16 gener, 2019

Recinte

Osona
Manlleu Espanya + Mapa de Google

Mostra els detalls

Data:
16 gener, 2019

Recinte

Osona
Manlleu Espanya + Mapa de Google