Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Granollers de Rocacorba – Volcà de la Banya de Boc, 2019.02.20

20 febrer, 2019

 

Hola companys, pel dimecres proper dia 20 de Febrer tornarem anar a la Vall de Llémena, el nostre punt general de trobada tan per l’ esmorzar com pel dinar serà a Granollers de Rocacorba el restaurant de referencia es Arnau Can Perot, ja vam estar un cop que teníem amenaça de pluja, va ploure mentre fèiem l’ esmorzar i finalment vam fer l’ excursió i acabant de fang fins les pestanyes. En el restaurant vàrem dinar molt be i alguns de vosaltres hi ha tornat amb la família. El menú es de 13,-€. Granollers de Rocacorba es un disseminat agregat a Sant Martí de Llémena codi 17153, de totes formes jo he posat el nom de Granollers de Rocacorba i m’ ha fet la ruta.

L’ excursió la farem partint de la població de Llorà, que es un altre agregat de Sant Martí de Llémena, pels que veniu per la C-17, haureu d’ anar a cercar la carretera dels túnels de Bracons, un cop fets els túnels a la rotonda agafareu la segona sortida, carretera C-63, cap a Sant Feliu de Pallerols i Les Planes d’ Hostoles, arribant en aquest punt agafareu, esquerra, la GI-531 passant Sant Esteva de Llémena en uns dos kms. trobareu un trencant a l’ esquerra cap a Granollers de Rocacorba, carretera veïnal GIV-5315, en 1,5 km. trobareu a l’ esquerra Can Perot. També es pot venir per la C-32 o per AP-7 mes còmodament, això vosaltres mateixos faré un càlcul de 1 hora 40 minuts per la trobada a Can Perot.

L’ excursió serà d’ uns 9 kms. segurament no arribarà, amb un acumulat aproximat d’ uns 250 metres de desnivell, excursió fàcil i bastant còmoda. Tornarem a trobant-se amb una zona volcànica dins de l’ influencia de la zona volcànica de la Garrotxa. El volcà que hi passarem es el Volcà de la Banya del Boc, es calcula que la darrera activitat va ser de no mes d’ uns 123.000 anys, podríem dir que serà una zona tranquil·la per donar un vol. En el lloc d’ origen de l’ excursió ja ens trobarem amb Sant Pere de Llorà, església parroquial preromànica que va quedar destruïda pels terratrèmols dels anys 1.427 i 1.428, evidentment ha estat reconstruïda, restaurada i conservada. També passarem per una petita ermita dedicada a Sant Medir. Posteriorment també trobarem un altre ermita romànica que es Sant Joan Baptiste o Sant Joan del Pla, també anomenat axis doncs estarem en el Pla de Sant Joan. Posteriorment anirem a cercar el Volcà de la Banya del Bosc, ens tornarem a trobar dins del con del volcà com una zona molt fèrtil com ens vàrem trobar dins del Volcà de la Crosa de Sant Dalmai. Finalment per una pista encimentada anirem a trobar Sant Pere de Llorà com el punt d’ inici i final de l’ excursió. Teòricament no mes en dilluns dia 18 pot fer un plugim, la resta de dies inclòs el dimecres dia 20 ha de fer sol, algun núvol per la foto, el dematí serà fresquet a uns 4 o 5 Cº, cap el migdia 12 a 14 Cº. Tinc l’ impressió que l’ excursió serà fàcil i de bon caminar. Us adjunto el Track de l’ excursió. El dilluns tinc que trucar al restaurant, tindria que saber qui be, organitzeu els cotxes. La planificació queda axis:

 

06:40 Trobada pels ocupants dels cotxes

06:50 Recollida pels cotxes

08:30 Trobada a Can Perot de Granollers de Rocacorba

09:15 Excursió

14:00 Cervesa i dinar

16:30 Tornada a BCN

18:00 Arribada a BCN

 

Salut

Albert

 

http://www.canperot.com/  en el inici a dalt del tot a l’ esquerra premeu MENU i veureu tot el que us poden oferir

 

http://www.valldellemena.cat/?tool=llemena&tool_section=restaurant&action=show_record&restaurant_id=8&municipi=santmartillemena&language=cat&pagina_id=53

Mostra els detalls

Data:
20 febrer, 2019

Recinte

Vall de Llémena
Girones
Sant Martí de Llemena, Espanya
+ Mapa de Google

Mostra els detalls

Data:
20 febrer, 2019

Recinte

Vall de Llémena
Girones
Sant Martí de Llemena, Espanya
+ Mapa de Google